Over ons

Na een aantal jaar op kleine schaal thuis te hebben gebrouwen besloten we dat het tijd was om de rest van Nederland (en de wereld) kennis te laten maken met onze bieren. Onze bieren zijn anders - vol van smaak. Wij brouwen wat wij lekker vinden zonder binnen de lijntjes van een bierstijl te blijven. Hierdoor zijn onze bieren zeer gevarieerd – van toegankelijk tot extreem.

In ons bier kunnen we onze creativiteit kwijt en daar willen we zoveel mogelijk mensen van laten genieten.

Op kleine schaal werken we onze creatieve ideeën uit tot bier. Nadat een nieuw bier is goedgekeurd door ons proefpanel, brouwen we het op grote schaal. Op die manier zorgen we ervoor dat onze bieren van topkwaliteit zijn.

vandeStreek bier is landelijk verkrijgbaar. Vraag dus naar vandeStreek bier bij jouw slijterij of café of supermarkt.

Onze geschiedenis

 

Januari 2010

Ronald en Sander van de Streek brouwen hun eerste bier in een keuken van een flatje in Kanaleneiland. Na het eerste brouwsel waren ze meteen enthousiast - het tweede brouwsel ooit werd de eerste versie van Dark Roast

2010 t/m 2012

We brouwen veel thuis om zo de ingrediënten, het optimale brouwproces en alle mogelijke smaken allemaal te leren kennen. Het bier drinken we samen met familie, collega’s en vrienden op, en wordt gewaardeerd!

Eind 2012

De knoop is doorgehakt: we gaan op grotere schaal produceren en ons bier gaan verkopen. Er wordt begonnen met crowdfunding door middel van voorverkoop aan vrienden, familie en collega’s. 

Februari 2013

vandeStreek bier officieel opgericht. In de maanden hierna op zoek gegaan naar partners om onze bieren te kunnen produceren.

Mei 2013

Eerste bieren (Broeders en Dark Roast) gereed. Voor het eerst te proeven op  het Utrechtse Bierbrouwersfestival.

Augustus 2013

We ontmoetten een kunstenaar en leerden hem brouwen voor het project 'How to live together'. Hieruit is de Hop Art serie ontstaan.

2014

De Hop Art serie werd een succes. We hebben zes verschillende bieren gebrouwen bij de etiketontwerpen die zijn ingezonden naar aanleiding van een oproep. 

2015

Door te investeren in productiecapaciteit hebben we meer dan 100% groei kunnen doormaken.  Nieuwe bieren in het vaste assortiment: Hop Art IPA en Koper, een rogge pale ale.

flessenfooter2