Nederland’s eerste alcoholvrije IPA!

Met de auto naar een feestje, na het sporten, bij een barbecue of gezellig met vrienden uitgaan. Veel mensen drinken graag alcoholvrij bier (er werd vorig jaar maar liefst 18% meer alcoholvrij bier gedronken), maar het is jammer dat er geen alcoholvrij bier met veel smaak bestaat. Tot nu! Deze week lanceren wij de Playground: Alcoholvrije IPA.Playground-Alcoholvrij-web

Bier zonder alcohol wordt in Nederland alleen door grote pilsbrouwerijen gebrouwen, en om het extra aantrekkelijk te maken wordt er suiker en limonade aan toegevoegd zodat het alcoholvrije Radler genoemd kan worden. Er is nog geen enkele kleine Nederlandse craftbier brouwerij die zich heeft gewaagd aan het brouwen van een alcoholvrij speciaalbier met smaak. Maar het is ons gelukt!

Het is een uitdaging om een modern Alcoholvrij bier te maken mét een dikke hopsmaak, en dat is goed gelukt al zeggen we het zelf.

Ondertussen zijn het drukke tijden bij ons in de brouwerij. We zijn in de afrondende fase van de opbouw en hopen zeer snel de eerste bieren in eigen ketels te kunnen brouwen. Met onze nieuwe brouwerij hebben we onze eigen ultieme speeltuin weten te creëren waar we nóg meer Playground bieren gaan brouwen.

De Alcoholvrije IPA is, zoals alle Playground bieren, in eerste instantie beperkt beschikbaar en wordt bij succes opnieuw gebrouwen.

 

BESTEL ‘m HIER!

11 thoughts on “Nederland’s eerste alcoholvrije IPA!

 • Beste Brouwers.
  Ik heb vorige week in de Wildeman in Amsterdam voor het eerst jullie playground alcoholvrije IPA mogen proeven… Wat een genot! Ik vind het heerlijk om na een dag varen één of twee biertjes te drinken, altijd alcohol vrij. Tot nog toe was ,zeker in Nederland, het alcoholvrije landschap schraal en troosteloos. Maar nu komt daar eindelijk verandering in! Chapeau heren! Op naar allerlei alcoholvrije bieren exotica! Misschien wel een alcoholvrije Scotch ale of porter! Hoe dan ook, ik hoop dat de heren​ Brouwers een trend in gang hebben gezet, die zijn weeromgang niet kent… Waarvoor alvast mijn hartelijke dank.

 • Momenteel moet ik om medische redenen anti stollings middelen slikken. Dan moet je heel voorzichtig zijn met alcohol. Alcolvrij bier is van de grote merken niet echt lekker, maar deze ipa is een verademing! Alcohol arm of vrij, maar dan met smaak. Klasse product. Zeer geslaagd gebrouwen bier. Ik geef een 9.

 • Heerlijk!
  Vooral blijven brouwen en in veel kroegen krijgen!
  Ik heb hem gedronken in Kandonsky Tilburg, de mitra in Tilburg heeft ‘m ook.
  Top, ik ga ‘m vaker in huis halen!

 • Beste brouwers,

  Nooit gedacht dat ik nog eens zo zou genieten van een alcoholvrij bier. En wat voor een bier! Een fantastische IPA. Een smaakbom die vele alcohol houdende IPAs voorbijstreeft. Wat moest je nu drinken bij je Franse kaasje wanneer je de auto nog in moest? Laat maar zitten die kaas. Nu aan de roquefort met een playground IPA. Straks nagenitend naar Limburg rijden.
  Die beperkte oplage mag van mij onbeperkt gaan worden!

 • Beste brouwers, vorige week heb ik jullie alcoholvrije IPA geproefd bij ‘t Taphuys in Arnhem. Wat een verrassing! Willen jullie please please please doorgaan met het brouwen van dit lekkere bier? Ik kan me niet voorstellen dat ik (met de twee heren boven mij) de enige enthousiasteling ben.

 • Nu verschillende keren deze heerlijke (bijna) alcoholvrije IPA gehad bij Tilt, Utrecht. Iedereen die hem proeft is enorm enthousiast! Ik (en veel anderen) hopen dat deze in grote getalen gebrouwen gaat worden! Wanneer een café deze Playground IPA heeft bestel ik hem!

 • Prima. Veel hopsmaak zonder overdreven bitter te worden. Daardoor lekkerder dan de “hoppy ale” concurrent uit schotland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *