Bieren

Broeders, Hop Art, Koper en Dark Roast zijn onze vaste bieren welke we het hele jaar door brouwen. Naast deze bieren brouwen we seizoensbieren, eenmalige bieren en unieke samenwerkingen - collaborations.

Al onze bieren zijn beschikbaar in zowel fles als fust. Neem contact met ons op of vraag jouw slijter/ barman of groothandel er naar!

 

Broeders

BROEDERS_2016_small

Broeders, 6% 
Fris karakter

Broeders is een verfrissend blond bier met karakter door het gebruik van tarwemout en Duitse hoppen. Broeders drink je met je Broeders, op ieder moment.

Hop Art

HOP-ART_small

Hop Art, 5%
Laat je inspireren

Een doordrinkbare dorstlesser. Met de fruitige geur en smaak van citrusvruchten uit de hop, en een aangename bitterheid. Kunst moet inspireren. Laat Hop Art jou inspireren.

Koper

KOPER_small

Koper, 6%
Blijf ontdekken

In dit Koperkleurige bier kun je dingen blijven ontdekken. Het volle mondgevoel van rogge, de bitterheid uit de hop of de fruitigheid die het geheel samenbrengt.

Dark Roast

Dark-Roast-fles

Dark Roast, 8%
Geniet van balans

Sit back and relax. De gebrande smaken van geroosterde mout en de fruitige smaken van Keniaanse koffie komen gebalanceerd samen in dit bier.

Seizoensbieren

Onze seizoensbieren brouwen we, net als onze vaste bieren, niet altijd binnen de lijntjes van een bierstijl. We zoeken naar smaken die passen bij het seizoen en nét even wat extra hebben ten opzichte van de standaard. 

Zonnesteek

Zonnesteek_small

Zonnesteek, 6%
Lente

Dit is hoe de lente volgens ons smaakt. De dagen worden langer en die extra zon kan je goed gebruiken! Een fris bier, in aanloop naar de topzomer!

Elixir

Elixir-web

 Elixir, 7%
Zomer

Hét zomerbier van 2016 is Elixir. Een blond honingbier waarbij de suikers uit de honing zijn vergist en de kruidige smaak uit de honing te proeven is. Gebrouwen in samenwerking met de Astense bijenhouders van Ambrosius.

BlackBock

BLACKBOCK_small

BlackBock, 6%
Herfst

Een zwart bockbier, gebrouwen naar bock traditie - met Duitse mouten en hoppen. Veel smaak en weinig alcohol: een doordrinkbaar bier - voor op zo’n druilerige dag dat je buiten niets te zoeken hebt.

Turf 'n Surf

Turf-'n-Surf_small

Turf 'n Surf, 8,5%
Winter

Een traditionele tripel, met experimentele smaken. In dit bier proef je de fruitige smaken van een tripel, met een vleugje turfgerookte whiskymout en een snufje zeezout. De Australische Summer-hop brengt de zomerse belevenis in dit winterse bier. 

Specials

Sommige bieren brouwen we als wij er zin in hebben, ruimte in de brouwplanning hebben óf mooie vaten hebben gevonden. 

Black IPA

HOP-ART-#5-BLACK-IPA_small

Black IPA, 7%

Zwart als de nacht en hoppig als een frisse Double IPA. Een combinatie tussen geroosterde mout en citrushoppen die verassend fris is. In 2014 is dit bier bekroond met een bronzen medaille in de Brussels Beer Challenge. 

UK Pale Ale

Glas-vdSb

UK Pale Ale, 4,5%

Voor het eerst gebrouwen ter ere van de eerste Ukkies van de brouwers. Een Pale Ale bomvol Engelse hoppen die in toom worden gehouden door Engelse mouten. Dit bier heeft naast zijn frisse karakter ook aardse tonen.

DEWITT

DEWITT_small

DEWITT, 5,5%
Zomer

Voor de zomer van 2015 brouwden we DEWITT - een heerlijke weizen met citroen. De citroen maakt deze weizen frisser én een tikje bitter.

Festival Saison

Glas-vdSb

Festival Saison, 5,5%

De Amerikaanse aromahop in dit van oorsprong Belgische arbeidersbier saison zorgt voor een feestje in je mond. Een groot feestje zelfs – een festival! Deze dorstlesser brouwen we als de zon begint te schijnen.

Playground Series

In de Playground Serie brouwen we bieren die voortkomen uit onze speeltuin: de brouwerij! Bedacht op de wipkip, verbeterd op de glijbaan en voor het eerst geproefd in het speelhuisje – zo’n serie wordt het. In deze serie proberen we nieuwe hopsoorten, gaan we bier in whiskyvaten laten rijpen en zoeken we grenzen op van bier – hoe gekker hoe beter.

Mosaic IPA

Playground-Mosaic-IPA-web

Playground - Mosaic IPA, 6%

Dit bier is gebrouwen met Mosaic. Mosaic is een relatief nieuwe hopsoort afkomstig uit Amerika die aan bier een sterk fruitig aroma geeft. We hebben dit bier niet erg bitter gemaakt, maar juist heel aromatisch. Daardoor ontdek je in dit heerlijk doordrinkbare bier de geur en smaak tropisch fruit en citrusvruchten.

IPA Alcoholvrij

Playground-Alcoholvrij-web

Playground IPA - alcoholvrij, <0,5%
Eindelijk een alcoholvrij bier met smaak! Deze IPA is gebrouwen met 5 soorten Amerikaanse hop, maar bevat nagenoeg geen alcohol! Hierdoor ruik en proef je wél de smaken van citrusvruchten, tropisch fruit en aangename bitterheid, maar kun je na het drinken nog veilig in de auto stappen.

BA Imperial Stout

Playground-Imperial-Stout-web

Playground - Bunnahabhain BA Imperial Stout, 11%

Onze eerste Whisky Barrel Aged Imperial Stout lanceren we als Playground bier. Wat is er mooier dan spelen met houten vaten? Dit bier is gerijpt op Sherry en Hogshead Bunnahabhain vaten uit 1987.

Playground Series: ....?

Schommel

Playground ...

Wat wordt het volgende bier in de serie?

WIP & WAP

Playground-WipWap-web

Playground - WIP/WAP, 5%& 10%

Wip en Wap zijn bedoeld om samen te drinken, daarom zitten ze samen in deze doos. Wip, de White IPA, heeft een heerlijk fruitig en fris aroma door de Amerikaanse hop, is vol van smaak door de tarwe en is dorstlessend als een witbier. Wap, de houtgerijpte Barleywine, is hoog in alcohol en heeft een volle, ronde smaak.

Van deze twee bieren kun je zelf een nieuw bier maken, met een verrassende balans.

Katapult IPA

Katapult IPA fles

Katapult IPA, 7%

In dit bier proef je hop van het Noordelijk en het Zuidelijk halfrond. Wie wint het katapult duel? Is het de Amerikaanse, cistrusachtige Equinox hop of toch de fruitige, Nieuw-Zeelandse Rakau hop?

Archief

Onderstaande bieren hebben we in het verleden gebrouwen maar zijn niet meer altijd verkrijgbaar.

Imperial Red Ale - BA

IRA

Imperial Red Ale - BA, 10%

Deze Imperial Red Ale is een collaboration tussen de brouwers van de Leckere en ons. De batch uit 2014 was op Bordeaux vaten gerijpt en het bier gebrouwen in 2015 op Cahors vaten - lekker!